Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великотърновските депутати от БСП готвят питане до премиера за реакторите за АЕЦ "Белене"

Социалистите имат сигнали за нередности с обществени поръчки в Лясковец и Разград

Весела Лечева на заседание на Народното събрание
Снимка: БГНЕС

Народните представители от „БСП за България“ във Велико Търново подготвят питане до премиера Бойко Борисов за съдбата на руските реактори за АЕЦ „Белене“, за които бяха платени над 1 милиард лева след решението на Арбитражния съд в Женева.

Според депутата от левицата Весела Лечева няма публичен отчет за местонахождението на реакторите:

Къде са реакторите, ползват ли се, на склад ли са, произведени ли са? Какво се случва с реакторите, с един огромен ресурс? Милиард лева се платиха близо.

Весела Лечева посочи още, че е започнала проверка по сигнали за разпределението на обществени поръчки в Лясковец и Разград:

Проучваме концентрация на голям обществен ресурс в общините Лясковец, Разград, в определени лица и фирми.

Лечева отказа повече подробности, докато не приключи проверката с имена и числа.

Общинските съветници от БСП внасят питания до кмета на Велико Търново за свързани лица и обществени поръчки, както и за гражданските договори с общински служители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44