Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няколко десетки души бяха арестувани в Истанбул по време на демонстрация срещу тероризма

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шейсет и седем студенти бяха арестувани за участие във възпоменателна демонстрация по повод 2 години от атентата пред гарата в Анкара. Силите на реда се намесиха, с цел да разпръснат събирането на учащите в централния кампус на Истанбулския университет, разположен в района "Беязът", недалече от популярния покрит пазар Капалъ чаршъ".

На 10 октомври 2015 г. бомбена атака, извършена от двама атентатори-самоубийци от групировката "Ислямска държава" срещу предизборен митинг на прокюрдската Демократична партия на народите в турската столица отне живота на 109 души.

Семействата на жертвите обвиняват властите за неадекватната реакция на медицинските и полицейските екипи след атентата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44