Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турски войници от специалните части са навлезли в сирийския град Идлиб

| обновено на 13.10.17 в 12:04
Снимка: БГНЕС

Части на турската армия разполагат наблюдателните си постове в сирийския град Идлиб.

В съобщение, публикувано на интернет сайта на турските въоръжени сили, се подчертава, че целта на военната операция е наблюдаване и укрепване на режима на прекратяване на огъня в рамките на процеса от Астана и споразумението за примирие от 30 декември 2016 г., с гаранти Иран, Русия и Турция. Около 30 бронирани машини и 100 души червени барети от Командването на специалните части и сини барети от Първа бригада командоси в Кайсери навлязоха в град Идлиб през нощта. Те заемат районите, освободени от джихадистката групировка "Хаят Тахрир ал Шам".

Според договореността, постигната неотдавна в казахстанската столица, Турция ще създаде 14 наблюдателни пункта в северозападния сирийски град Идлиб. Междувременно продължава съсредоточаването на турски части, включително и около 15 танка, край граничния пункт Огулпънар и бетонната стена, която Анкара построи по сирийската граница.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44