Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва шестото издание на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада" 2017 в Стара Загора

В Стара Загора се открива шестото издание на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада" 2017. То ще продължи три дни в Регионалния исторически музей с богата културна и бизнес програма и дегустация на вина. На превърналия се вече в традиционен фестивал всяка година си дават среща производители и ценители на вино, представители на хранително-вкусовия бранш и на бизнеса от страната и чужбина. 

Първият фестивален ден ще започне със семинар и откриване на щанд по биоикономика и ще продължи с конференция  и лекции за монетосеченето в Августа Траяна, туризма и бизнеса в Гърция, пазарите на българското вино в миналото и днес, както и с плана "Юнкер" и развитието на винопроизводството. Вечерта на специален спектакъл ще бъде избрана Царицата на "Августиада".

В събота и неделя на първото експозиционно ниво в музея ще бъдат представени щандовете на винопроизводители от страната и чужбина и ще бъдат наградени най-добрите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44