Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 души пострадаха след обгазяване от химически продукти в Брюксел

Сградата "Жустус Липсиус" в Брюксел
Снимка: Европейски съвет

15 души пострадаха след обгазяване от химически продукти в сградата "Жустус Липсиус" в Брюксел, където се провеждат срещите на министрите от Европейския съюз и на високо равнище на Общността, съобщи за „Хоризонт“ говорителят на Пожарната в белгийската столица. 


Петима от пострадалите са откарани в болница, уточни за "Хоризонт" говорителят Пиер Мейс. Той добави, че положението им не е сериозно. Заради мерки за сигурност хората са били изведени в съседна сграда. Говорителят поясни, че става дума за смесване на химически продукти в кухнята. Инцидентът няма да попречи на провеждането на Срещата на върха, предвидена за 19-и и 20-и октомври, уточняват от Съвета на Европейския съюз.

На място бяха изпратени линейки, което се случва, ако има над 10 пострадали.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44