Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои проучване на военните паметници в 143 обезлюдени населени места в област Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната и Съюзът на ветераните от войните във Велико Търново ще направят проучване на военните паметници в 143 обезлюдени населени места в региона.

Решението беше взето на последното заседание на областната комисия "Военни паметници“. От Съюза на ветераните от войните предложиха военните паметници в 143 населени места в област Велико Търново, в които не живее никой или имат по няколко жители, да бъдат обследвани, реставрирани, да се обнови инфраструктурата около тях и да бъдат чествани при съответните поводи. Радослав Симеонов от Министерството на отбраната поясни, че военното ведомство подкрепя инициативата и тя ще бъде реализирана съвместно.

На срещата беше решено още в областната картотека на военните паметници да бъдат включени 4 монумента в община Павликени, свързани със Стефан Караджа, Хаджи Димитър и Филип Тотю.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44