Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият випуск на Великотърновския университет чества своя 50-годишен юбилей

Снимка: Фейсбук

В деня на Света Петка, закрилницата на Велико Търново, в старопрестолния град се срещнаха студентите от първия випуск на специалността "Българска филология“ на Великотърновския университет, завършили преди 50 години.

120 студенти в специалност "Българска филология“ приема преди 54 години Висшият педагогически институт, носещ името на братята Кирил и Методий в Търново. Това е една от четирите специалности при откриването на първия извънстоличен университет у нас. Половин век след завършването някои от дошлите на срещата споделиха: 

Ние сме първите и единствени студенти, които лично ректорът на университета Александър Бурмов ни записва.

Ние бяхме добри студенти, амбициозни, скромни студенти - разказаха студентите от първия випуск на специалността "Българска филология“ на Великотърновския университет.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44