Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бъдещето на британския министър на финансите Филип Хамънд е неясно

Въпросите около бъдещето на британския министър на финансите Филип Хамънд стават все повече преди оповестяването на бюджета на правителството следващата седмица, след като той се оказа в центъра на ожесточения спор как точно Великобритания трябва да напусне Европейския съюз. 

След приключването на петия кръг от преговорите по Брекзит, Брюксел обяви, че те са в „тревожен застой“, а това започна на накланя везните в полза на прогнозите, че Великобритания може да напусне евросъюза без сделка. Засилват се и критиките към правителството за начина, по който се отнася към Брекзит. 

Последен на прицел е министърът на финансите Филип Хамънд, който изрази неохотност да заделя средства за сценария за излизане без сделка. 

Коалиционният патньор на консерваторите в управлението, севорноирландската Демократична юнионистка партия, днес призова премиера Тереза Мей да предупреди Хамънд , че го чака уволненее, ако не промени подхода си към Брекзит. 

Изявлението на Хамънд, че Брекзит създава несигурност за британската икономика и че е необходим по-дълъг преходен период, разневиха евроскептиците. В опит да успокои страстите Хамънд нарече ЕС "враг в преговорите", но после се извини за неправилния "подбор на думи". Хамънд трябва да представи бюджена на 22 ноември.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44