Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велоалеята до "Сарафово" ще е напълно готова за лято 2018

Велоалеята до "Сарафово" ще е напълно готова за лято 2018". Това заяви кметът Димитър Николов, който  инспектира брегоукрепването в посока към квартала заедно с министъра на регионалната политика и благоустройството Николай Нанков. Двете задачи се изпълняват едновременно.

По продължението на алеята ще се изгради осветление и ще бъдат поставени пейки за отдих.

Министър Нанков гарантира, че за следващия етап на брегоукрепването Бургас - "Сарафово" средства ще има, тъй като в района все още има свлачищни процеси, които трябва да се овладеят. По проекта работи наземна техника, както и водолази.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Увеличава се натискът на мигранти в Странджа

Увеличава се натискът на мигранти в Странджа, каза кметът на Средец Иван Кичев. По тяхна вина са предизвикани и част от пожарите на територията на общината, посочи градоначалникът. „Има и доказателства, че тези пожари са предизвикани от мигрантски групи, които отново засилиха този натиск, макар още да няма официални резултати от..

публикувано на 30.08.24 в 13:14

Продължават да пристигат привърженици на Ахмед Доган в парк Росенец

МВР се е отзовало на два сигнала, от адреси в столичния квартал "Бояна" и от парк "Росенец", подадени от активисти на ДПС на телефон 112 за това, че сигурността на почетния председател на ДПС е застрашена. Изпратени са патрули на място с цел да се гарантира обществения ред и да бъдат предотвратени противоправни действия. На място е извършена..

публикувано на 30.08.24 в 09:13
архив

В 9 часа започва заседанието на Общинския съвет в Бургас

Една от най-важните докладни, които ще гласуват днес общинските съветници в Бургас е за преразпределението на средствата от целевата субсидия за капиталови разходи през 2024-та. Причината е, че някои обекти не могат да бъдат завършени до края на годината, а за да не се връщат отпуснатите средства отново в държавния бюджет те ще бъдат прехвърлени към..

публикувано на 30.08.24 в 08:40

България е сред лидерите по ръст на купени нови автомобили

В България през първите 7 месеца на годината са регистрирани 26 945 нови автомобила. Това представлява ръст от 28,4% спрямо периода януари - юли 2023 г, предава БГНЕС. Така страната ни запазва позицията си в челните редици на растежа на пазара. През първите 6 месеца годишният темп на растеж е 30,8%. През юли у нас са регистрирани 3906 нови автомобила,..

публикувано на 29.08.24 в 16:10

Нови подписки срещу изграждането на паркинг на пазара „Краснодар“ в Бургас

Две нови подписки срещу предложението за изграждане на многоетажен паркинг в района на пазара „Краснодар“ са внесени в Общинския съвет в Бургас. Хората са притеснени, че ще се разруши един от символите на града. В една от подписките те посочват, че ще бъдат изсипани „етажи от бетон върху огромно място с подземни води“. Според общински..

публикувано на 29.08.24 в 15:54

Няма яснота кой ще прилага природозащитни мерки в Атанасовското езеро

Няма яснота кой ще прилага  природозащитни мерки и мониторинг на въздействието им върху екосистемата  на Атанасовското езеро. Проектът „Лагуната на живота“, по който работеше фондация“Биоразнообразие“,  приключи.Финално събитие се проведе днес, различни дейности бяха  реализирани  по опазването на водоема през последните 6 години,..

публикувано на 29.08.24 в 15:02

Септември месец: По-горещ от обикновеното – дни с градуси и до 37

Тази година през септември у нас се очаква средните месечни температури да бъдат над нормата, която за по-голямата част от страната е между 17 и 20 градуса, а за планините - между 3 и 10 градуса. Най-високите температури през септември ще бъдат между 32 и 37 градуса, а най-ниските - между 7 и 12 градуса, по-високи ще са по Черноморието. Това..

публикувано на 29.08.24 в 13:40