Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юнкер: Европейската директива на командированите работници подтиква към социален дъмпинг

Снимка: БТА

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че европейската директива на командированите работници подтиква към социален дъмпинг и на това трябва да се сложи край. След като обсъди темата с френския премиер Едуар Филип, Юнкер каза:

Директивата, каквато е в момента, често подтиква към широко прилагане на социалния дъмпинг. На това трябва да се сложи край. Вътрешният пазар не е създаден, за да отнема елементарни права на работниците в Европейския съюз, които иначе търпят развитие в неговите рамки - заяви Жан-Клод Юнкер.

Въпросът беше повдигнат и по време на визитата на френския президент Еманюел Макрон в България през август.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44