Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител на Стара Загора даде на Административния съд решението на Общинския съвет за "Бедечка"

Снимка: Венелина Попова

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова оспорва пред Административния съд решението на Общинския съвет за промяна на Общия устройствен план на града в частта му за парк "Бедечка" като незаконосъобразно.

В административния съд вече е заведено дело по жалбата на областния управител. Основният мотив на Микова е, че одобреният от съветниците проект за изменение на плана е различен от този, за който беше проведено общественото обсъждане на 20 януари. В заповедта си тя е написала, че решението е върнато за ново обсъждане в Общинския съвет, което е възможна хипотеза, но не едновременно с атакуването му по съдебен път, коментират юристи.
За "Хоризонт" и председателят на Общинския съвет Таню Брайков, и кметът Живко Тодоров заявиха, че решението отговаря на всички изисквания на Закона за местната власт и на Закона за устройство на територията. Над 10 собственици на земи в парк "Бедечка" също атакуват в съда решението на Общинския съвет.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44