Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предавания на БНР ще звучат и в Молдова

Снимка: Кирчо Стоичков

До седмица програми на Българското национално радио ще звучат в ефира на радио „Албена“ в град Тараклия, Молдова. Договорът за сътрудничество беше подписан от директора на БНР Александър Велев и неговия молдовски колега Василий Касса.

БНР предостави за излъчване музикални програми, сред които предаването за съвременна рок и поп музика "Бъди какъвто си", както и фолклорното "Двуглас", излъчвани по програма "Хоризонт". Ще ви предоставим образователни програми, които вие да качите на вашия интернет сайт и ще се радвам това сътрудничество да е ползотворно и да намери публика сред българите в Молдова и Украйна, заяви генералният директор на БНР Александър Велев.

Радио "Албена" е единствената радиостанция в град Тараклия, наричан още центърът на българите в Молдова. Програмата е музикално-информационна, обясни директорът ѝ Василий Каса.

Според редактора Ирина Богоева програмите на БНР ще запознаят местното население с българските музикални изпълнители. С българската музика е много сложно - не можеш да намериш. Когато се разхождам по улиците, чувам от колите, че си пускат българска музика, обаче в радиото нямаме, каза Богоева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44