Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РИСОВ - Варна решава през декември за инвестиционното предложение за добив на газ в Добруджа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

РИОСВ - Варна ще излезе с окончателното си становище по отношение на инвестиционното предложение за проучвания и добив на природен газ в Добруджа, 45 дни след приключването и на последното обществено обсъждане. То е предвидено да се проведе на 28 октомври в град Генерал Тошево.

Процедурата за оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение, разработване и усвояване на находище “Спасово”, с площ 219 кв. км, в блок “Добрич”, с възложител „Русгеоком БГ“ АД е в ход. Това се казва в съобщение, разпратено късно снощи от екоинспекцията във Варна. Процедурата е стартирана, след като са получени положителните становища на басейновите дирекции във Варна и Плевен, както и на Регионалната здравна инспекция в Добрич. Въз основа на резултатите от обществените обсъждания на територията на община Генерал Тошево, възложителят ще изготви становище с преценка за необходимостта от допълване или не на доклада по оценка на въздействието върху околната среда и приложението му, се казва още в съобщението. При следваща положителна оценка, ще се проведат отново обществени обсъждания.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44