Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей предупреди европейските лидери за своите политически трудности

Тереза Мей
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей предупреди европейските лидери за политическите трудности, които изпитва в Обединеното кралство и ги призова да помогнат за постигане на сделка, каквато тя ще може да защити в страната си. 

Тереза Мей се опита да убеди европейските лидери за политическа подкрепа в трудната ситуация, в която се намира с вътрешните разногласия в кабинета. Тя подчерта, че Великобритания винаги се е стремяла към творчески и прагматичен подход за осигуряване на дълбоко и специално партньорство.

На днешната среща на 27-те европейски лидери в Брюксел обаче не се очаква да бъде взето решение, че е постигнат необходимият напредък, за да се пристъпи към търговски преговори, въпреки че германският канцлер Ангела Меркел даде надежди, че това може да стане през декември.

И докато Тереза Мей призовава за "нова динамика" в преговорите, от Лондон изтече информация, че министърът за Брекзит Дейвид Дейвис е информирал колегите си да се подготвят за сценарий за излизане от ЕС без сделка. От Даунинг стрийт коментираха по следния начин последните развития от Брюксел: Както постоянно заявяваме, макар и нашият приоритет да е добра сделка, едно отговорно правителство трябва да е готово за всякакви варианти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44