Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Намаляват чуждестранните инвестиции в България

Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Наполовина са намалели чуждестранните инвестиции в България за първото полугодие на тази година в сравнение със същия период на миналата година, обяви в Попово президентът Румен Радев, по време на откриването на нов завод за тапицирани мебели.

Той допълни, че е в Попово за да подкрепи българските инвестиции в българско производство и откриването на новиработни места:

Не трябва да забравяме ролята днес и особено за бъдещето на нашите родни български инвестиции, защото има една много важна разлика. Интересът на чуждите инвестиции са свързани винаги и само с печалба. Докато българските инвестиции имат и други интереси, свързани с просперитета на България и на българите. И нещо много важно - докато чуждият инвеститор може да направи така, че да плаща данък печалба основно в чужбина, то българският инвеститор оставя своите данъци тук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44