Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 15 клуба и школи от Шумен участваха в младежкия фестивал "Ние сме Шумен“

Шумен
Снимка: Фейсбук

Около 15 клуба и школи от Шумен участваха в Младежкия фестивал "Ние сме Шумен“. Целта на събитието бе младите хора да се запознаят с възможностите за извънкласни дейности в града.

Често младите хора след училище се прибират в къщи и се затварят в електронния свят. Затова искаме да им покажем колко други различни дейности се предлагат и могат да са интересни за тинейджърите. Това сподели за Радио Шумен Ивайло Калайджиев, председател на градския ученически парламент в Шумен, основен организатор на фестивала. Не бяха малко учениците, които проявиха интерес към някои от школите в клубовете. Аделина Йорданова, десетокласничка от математическата гимназия в Шумен сподели:

Да се научим да бъдем по-социални, не само да се залежаваме по домовете си на компютрите. Все пак трябва да се запознаваме с нови хора и да създаваме нови приятелства. Това е не само за наше добро. Най-добре е всеки да се захване с нещо, тоест да изразява себе си чрез своето хоби. Когато човек се забавлява, той се и научава.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44