Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Захариева заминава на посещение във Франция

Българското европредседателство, бъдещето на ЕС и сътрудничество между България и Франция са основни теми по време на визитата

Снимка: mfa.bg

Подготовката и приоритетите на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз - това е една от темите в започващото днес във Франция посещение на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

В първия ден от визитата си в Париж Захариева ще се срещне с министъра за Европа и външните работа на Франция Жан-Ив Льо Дриан.

Сред акцентите на разговорите на първите дипломати на България и Франция ще бъдат още теми от европейския дневен ред и бъдещето на ЕС, както и въпроси от областта на двустранното сътрудничество. В програмата е предвидена и среща на вицепремиера Захариева с генералния секретар по европейските въпроси Филип Леглиз-Коста.

Утре в рамките на работна закуска Екатерина Захариева ще разговаря с министъра на правосъдието и пазител на държавния печат на Франция Никол Белубе.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44