Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Пазарджик ще гледа делото срещу кмета на Община Септември за укриване на данъци

В Окръжен съд - Пазарджик ще се гледа делото срещу кмета на Община Септември Марин Рачев, обвинен в укриване на данъци в големи размери.

Обвинението е за периода 2005-2006 година, когато Марин Рачев е бил едноличен търговец. На първото заседание НАП предяви граждански иск срещу Рачев за начисляването на лихви към главницата, която е 115 хиляди лева. С това дългът му нараства почти двойно.

Пред сградата на съда отново ще протестират жители на Септември и Варвара:

За пореден път ще се съберем на мирен протест, за да попитаме защо държавата, която е предявила граждански иск за над 315 хиляди лева, не е предприела никакви действия да обезпечи този иск. Нищо от имуществото на кмета не е запорирано. Има ли чадър, питаме ние, каза за БНР Николай Баташки от инициативния комитет.

Делото ще започне в десет часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44