Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Научна конференция, посветена на езика, културата и историята на Балканите, започва във ВТУ

Снимка: www.uni-vt.bg

Университетски преподаватели и изследователи от 11 държави ще се включат в научна конференция, посветена на езика, културата и историята на Балканите. Домакин на научния форум, който започва днес, е Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий". 

Международният форум се провежда на всеки две години и сега е шестото му издание. В него с доклади се включват 122 университетски преподаватели, изследователи и докторанти от 10 европейски държави и Съединените щати. 
В шест научни секции експертите ще дискутират за балканското езиково пространство, за балканските литератури в динамиката на времето, както и по теми, свързани с образованието, бита, културите и религиите на Балканския полуостров. 

Конференцията се провежда под патронажа на ректора на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44