Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов посети база Бутмир в Босна и Херцеговина

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов пристигна на официално посещение в Босна и Херцеговина. В Сараево той посети военната база „Бутмир“, където се срещна с командира на Щаба на НАТО бригаден генерал Робърт Хюстън.

При пристигането си базата министър-председателят бе посрещнат от генерал Хюстън и от дъщеря му, която говори отлично български език, благодарение на майка си, която е наша сънародничка. Предвидена е и среща на премиера Борисов с българския контингент, участващ в мисията EUFOR  „Althea“, съставен от 10 военнослужещи в щаба на операцията в Сараево, която подпомага възпирането на потенциалната ескалация на междуетническо напрежение в Босна и Херцеговина.

Утре, във втория ден от официалната визита, Борисов ще разговаря с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич и с представители на парламента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44