Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акад. Васил Гюзелев е 13-ият носител на Евтимиевата награда на ВТУ

Акад. Васил Гюзелев
Снимка: Булфото

Академик Васил Гюзелев е тазгодишният носител на международната Евтимиева награда, която връчва Великотърновският университет. Отличието ще бъде присъдено по време на научния симпозиум "Търновска книжовна школа", който се отрива днес в старата столица. Това е най-старата и авторитетна проява на българската и световната старобългаристика. Първият симпозиум е проведен през 1971 година под егидата на ЮНЕСКО. В тазгодишното издание ще участват 69 учени от 10 държави, занимаващи се с езикознание, история и археология, философия, богословие и изкуствознание.

Академик Гюзелев е 13-ият носител на Евтимиевата награда. Той е безспорен научен авторитет в световната византология, има голям принос за българската медиевистика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44