Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Интересът на Турция е да има максимално добри отношения с Европа

Бойко Борисов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Интересът на Турция е да има максимално добри отношения с Европа" - това заяви премиерът Бойко Борисов в Сараево, след като беше приет от председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич. Борисов направи коментара в отговор на въпрос по повод изявление на турския президент Реджеп Ердоган, че нямало да изостави Босна, защото бил обещал на бившия президент Алия Изетбегович:

Що се касае до изказването на президента Ердоган - подведем ли се да коментираме подобни изказвания, те няма да дадат възможност да помръднат Балканите изобщо. Това не е европейски начин да общуваш с държавите. Няма по-изгодно за Турция приятелство с Европа. На Балканите също има история. Някои са ходили чак до Цариград. Продуктивно ли е да започваме да си спомняме за Цар Симеон - къде е бил?

Пред Борисов босненският премиер Звиздич изрази очакване страната му да получи покана за членство в Евросъюза по време на българското европредседателство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44