Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милиардерът Андрей Бабиш обяви, че ще се опита да състави правителство на малцинството в Чехия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Милиардерът Андрей Бабиш, който спечели парламентарните избори в Чехия с популисткото си движение "Действие на недоволните граждани" (АНО), обяви, че ще се опита да състави правителство на малцинството, предаде Франс прес.

За да получи необходимата подкрепа в новоизбраната 200-членна долна камара на парламента, в която АНО има 78 депутати, Бабиш съобщи, че наред с членове на неговата формация в кабинета ще влязат и независими експерти. До този вариант се стигна след като желание за коалиция с Бабиш декларира само лидерът на крайнодясната партия "Свобода и пряка демокрация" Томио Окамура. Бабиш обаче не иска да се обръзва с нея.

Очаква се президентът Милош Земан да му връчи мандат за съставяне на правителство идния вторник. Парламентът пък ще се събере на първо заседание на 20 ноември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44