Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политическата криза в Каталуния - основна тема в западните издания

Политическата криза в Каталуния е основна тема в западните издания. 
Още преди гласуването на декларацията за независимост, огромно множество от хора се беше събрало пред сградата на каталунския регионален парламент, пише Ню Йорк таймс.
Единствено намесата на полицията е предотвратила сблъсъците между поддръжниците на целостта на Испания и сепаратистите в Барселона. Това пише авторитертното британско издание "Таймс", след като вчера испанският премиер Мариано Рахой обяви, че уволнява каталунския лидер Карлес Пучдемон и свиква избори в областта на 21 декември.
Решенето дойде малко след като регионалният парламент в Барселона прие отделяне на Каталуния от Испания.
Крайнодясната германска партия Алтернативна за Германия иска достъп до данните за етническия произход и политическите възгледи на журналистите, които желаят да отразяват партийния й конгрес през декември, съобщи германското издание "Щутгартер цайтунг". Изданието допълва, че журналистите, които се регистрират, за да отразяват конгреса в Хановер, са приканени да попълнят и квадратче в регистрационната форма, в което се съгласяват със събирането, съхранението и използването на личните данни, които те предоставят, както и на специални данни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44