Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов общ устройствен план на общината в Казанлък

Общинският съвет в Казанлък приема новия общ устройствен план на общината, който гарантира възможности за устойчиво развитие на 3-те града и 17-те села в нея. В две годишния период на изготвянето на проекта той мина през обществено обсъждане и множество дискусии в професионалните гилдии, фирми и неправителствени организации. 

Първият ОУП на Казанлък от 1908 година очертава основните зони на града, който се развива и досега върху тях.

Дискусиите са идентифицирали най-важните проблеми и са формулирали стратегически предложения, съобразени в крайния вариант на общия устройствен план. 130 хиляди лева струва изпълнението на проекта, 65 на сто от тях по силата на споразумение с община Казанлък поема министерството на регионалното развитие. 


Новият общ устройствен план дава възможности за инвестиции, мащабно строителство и финансиране на проекти по оперативните програми на ЕС. И най-важното - запазва специфичните за общината природни, културно-исторически, туристически и други ресурси като търси баланса между екологичното равновесие, икономическия растеж и социалния просперитет. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44