Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МБАЛ - Пазарджик под засилена полицейска охрана

Снимка: Радио Шумен

Пазарджишката многопрофилна болница е под засилена полицейска охрана заради инцидент снощи, при който са се събрали над 300 роми. Напрежението е възникнало след катастрофа на пътя между селата Братаница и Ветрен дол. При удар в крайпътно дърво са загинали двама души, а един е тежко ранен. Веднага след като жертвите и пострадалият са били откарани в болницата, дворът ѝ се е изпълнил с разгневени техни близки и познати.

Според директора на МБАЛ - Пазарджик д-р Васил Вълчев ситуацията е излязла извън контрол и е имало реална опасност за живота на лекарите. Това е наложило веднага да сигнализира в полицията:

За две-три минути пристигат 5 полицейски коли с 25 полицая и с кучета. Не могат да овладеят ситуацията и по спешност пристига и "Жандармерията.“ Искам да благодаря на органите на реда, които реагираха много бързо, много адекватно и бяха предотвратени всякакви усложнения, които биха могли да се получат между една огромна тълпа над 300 човека и здравните работници.

В момента обстановката е спокойна, но болницата е под полицейска охрана. Човекът, който лежи в болницата, е охраняван също от полицай.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44