Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Водеща тема в излизащия днес столичен печат е подадената оставка от министъра на здравеопазването проф. Николай Петров.
Вестник "Сега" пише: "Шестият здравен министър от три кабинета на ГЕРБ изкара едва 6 месеца на поста. Вчера Николай Петров подаде оставка лично пред премиера Бойко Борисов, който я прие светкавично. Официални мотиви не бяха оповестени, но министърът се раздели с поста след предаване на Би Ти Ви през уикенда, от което става ясно, че като началник на Военна болница Петров е възложил две обществени поръчки за над 2 млн. лв. на фирма, собственост на мъж, с когото дъщеря му живее и от когото има дете. Материалът на телевизията е по одит на министерството на отбраната, който е бил пращан на Военната прокуратура, която не е открила данни за престъпление, отбелязва всекидневникът. 
Вестник "24 часа" допълва по темата: "След оставката на проф. Петров битката не била кой ще е новият министър, а кой ще овладее ВМА".
"КАТ ни погва от утре с акция "Зима", предупреждава на първата си страница вестник "Труд". Изданието обяснява, че патрулите ще спират и проверяват автомобилите за чистачки, фарове и парно. След 15 ноември пътните полицаи ще измерват и грайферите на гумите, които не трябва да са под 4 милиметра. 
Вестник "Монитор" допълва, че най-честите нарушения през миналогодишната акция "Зима" били неработещите фарове и сигнални светлини на автомобилите.
"39% от българите стават доброволци при война" - това показва проучване на център "Тренд", публикувано от вестник "24 часа". "Според изследването, семейството и мирът са най-важни за българина. 69 на сто от анкетираните смятат, че не може да се забогатее по честен път и успехът у нас зависи от това кого познаваш. 75% пък се обявяват против еднополовите бракове, сочи още проучването на център "Тренд", цитирано от "24 часа".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44