Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Семчиново Пламен Темелков се яви лично в Пазарджишкия административен съд

Кметът на Семчиново, който бе задържан четири месеца в испански следствен арест заради обвинения в трафик на жени и преди дни беше освободен под парична гаранция, днес се яви лично в Административния съд в Пазарджик.

Пламен Темелков оспорва решението на Общинската избирателна комисия в Септември, която прекрати кметските му правомощия поради дългото му отсъствие от работа.

В съдебната зала адвокатът на Темелков Емил Левичаров заяви, че кметът на Семчиново е неправомерно отстранен, тъй като престоят му в испанския арест може да се счита като заболяване. Темелков е категоричен, че не се чувства виновен и въпреки предстоящия съдебен процес срещу него в Испания може да изпълнява функциите си на кмет:

Обвинението не е доказано. Невинен до доказване на противното, нали така?

На заседанието присъстваха и жители на Семчиново:

Това лице няма моралното право да бъде кмет – жени за сексуална експлоатация, конфискувани от дома му шест килограма злато и с четиримесечно задържане, не може да се претендира, че може да бъде добър кмет.

Решението на Административния съд ще стане ясно в понеделник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44