Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турски кораб потъна в Босфора

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Спасителните екипи на турската брегова охрана са открили 4 безжизнени тела на моряци от потънал кораб. Съдът, плаващ под турски флаг, е изчезнал от радарите, след като е потънал призори в района на град Шиле, североизточно от Истанбул. На борда на кораба са се намирали 12 души екипаж.

Корабокруширалото плавателно средство с дължина 78 метра е построено през 1974 г. Корабът е бил натоварен с 3080 тона желязо и е плавал към черноморското пристанище Еригили.

Спасително-издирвателните работи с участието на кораби и хеликоптери продължават на 12 морски мили от брега.
Босфорът е известен с коварните си подводни течения и чести мъгли, които затрудняват навигацията. Рано сутринта в района на инцидента е имало мъгла.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44