Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Московски: Няма основание за отнемане на лиценза на фирмата-собственик на катастрофиралия автобус

Снимка: mtitc.government.bg

Нарушенията, установени във фирмата - собственик на катастрофиралия автобус на магистрала "Тракия", не дават основание за отнемане на лиценза, съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски. Основният пропуск е свързан с нарушение на транспортния план:

Фирмата е една от най-проверяваните. От началото на годината на фирмата има издадени, мисля, че са около 20 и няколко акта за различен тип нарушения. Нека да излезе и разследването, за да се прецени, ако нарушението попада в категория, която изисква отнемане на лиценз, бъдете сигурни, че ще бъде отнет.

17 души пострадаха при катастрофата с преобърналия се на автомагистрала "Тракия" автобус. Инцидентът стана в района на стралджанското село Воденичане, в посока Бургас. Все още не е ясна точната причина за катастрофата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44