Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирми отказват да сключват договори за зимното поддържане в община Дулово

Снимка: БГНЕС
Заради негативни публикации в социалните мрежи фирми отказват да сключват договори за зимното поддържане на пътищата в силистренската община Дулово. Обществената поръчка е обявена, но няма постъпили оферти.
 
Няколко са фирмите, които са отказали да сключват договори за зимното поддържане на пътищата в община Дулово, поясни кметът, доктор Юксел Ахмед.

Кой разбира, кой не разбира качва различни и неверни неща, че не е било разчистено, че машините не били излизали навреме, а това са хора, които са чистили дълги години и идва един момент, когато им писва на хората да ги коментират по социалните мрежи. Категоричен отказ имаме от фирмата, която чистеше Паисиевския район, участъкът Дулово – Колобър – Таслаково – Козяк, фирмата, която го чистеше, също отказа. В града имаме отказ. Освен това, което цитирах, разбира се, и финансовата страна, и тази година завишихме с пет лева на час. Плащането зависи от мощността на машината, с която се чисти, има тарифа за трактори, за багери.

Средствата заложени за зимното поддържане на пътищата на територията на община Дулово и тази година се запазват. Те са в размер на 170 хиляди лева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44