Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Читалище "Надежда" във Велико Търново се нуждае от спешен ремонт

пари
Снимка: интернет

Читалище "Надежда“ във Велико Търново е в критично състояние. От спешен ремонт се нуждае покривът и театралният салон на сградата, в която са заседавали три Велики народни събрания и където е поставено началото на българския професионален театър.

Състоянието на сградата, която е национален паметник на културата, е проблемно, обясни читалищният секретар Магдалена Костадинова.

Библиотечната част беше позакрепена, но нуждата от ремонт на покривната конструкция, на театралния салон е изключително належаща. Темата е банална, средства няма, а сградата е паметник на културата.

По думите на Магдалена Костадинова, засега опитите за финансова помощ от Общината и държавата са безрезултатни.

Културната институция днес отбелязва 170-ата годишнина от рождението на своя основател и първи председател Димитър хаджи Павли Иванов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44