Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екоинспекция във Велико Търново започва извънредни отчитания на качеството на въздуха в два квартала

Снимка: Катя Чорова

Екологичната инспекция във Велико Търново започва извънредни отчитания на качеството на въздуха в два от жилищните квартали на града след поредица от жалби на граждани.

Мобилна автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух ще прави извънредни замервания във великотърновските квартали „Чолаковци“ и „Бузлуджа“ в продължение на две седмици.

До това се стигна след десетките сигнали, подадени от жителите в тези райони, за миризми и замърсяване на въздуха от Южната промишлена зона и конкретно от голям завод за дървопреработка.

Във Велико Търново измервания на качеството на въздуха в момента се извършват в един пункт до регионалната екологична инспекция. Резултатите се изпращат за анализ в Русе и стават ясни на две седмици. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44