Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училища от Кърджали провеждат дуално обучение с компания за производство на хидравлични елементи

Лаборатория по хидроенергетика и хидравлични турбомашини
Снимка: архив

Голяма международна компания предлага дуално обучение на гимназисти от Кърджали. В производствения стаж ще участват ученици от две професионални училища. Компанията е първата в района, която въвежда подобен стаж.
 
Стажът започва с осем ученици от професионалната гимназия по механотехника. По-късно към тях ще се включат и ученици от гимназията по електроника и електротехника. Те ще се обучават в компания с френско участие, специализирана в производството на пневматични, хидравлични елементи:

Инициативата е изцяло насочена към младите, които считаме, че действително трябва да влязат подготвени, а ние чисто практически да им покажем нагледно всички рискови ситуации, които могат да се случат в работния процес, обясни административният директор на фирмата Красимир Паскалев, като посочи още, че стажът на учениците е договорен с директорите на професионалните гимназии:

Взаимна дейност, която съчетава едновременно практика при нас в завода и практика при тях  - в класната стая.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44