Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В община Бобошево започват ремонти по четвъртокласната пътна мрежа

Снимка: Кирил Фалин

В 10 села на община Бобошево започват ремонти по четвъртокласната пътна мрежа. Вече е обявена процедура по избор на фирма изпълнител.

Междуселската пътна мрежа в Бобошевско е около 200 километра. Някои от селата са отдалечени на десетки километри. В село Циклово например, с един жител - 70-годишната Горица Николова, се стига само с високопроходим автомобил. Бившата кранистка в МК "Кремиковци" леля Горица си поръчва таксита или вика приятели с джипове, за да ѝ закарат продукти. Около 40 хиляди лева ще задели общината за кърпене и за леки ремонти по междуселските пътища. Няма пари обаче за подобряване състоянието на 2-километровия път до руенския манастир "Св. Рилски" над родното село на светеца - Скрино. Средства за неговия ремонт трябва да осигури държавата, каза кметът на общината Крум Маринов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44