Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Транспортна фирма осъди Агенция "Пътна инфраструктура"

Най-големият превозвач от Смолянска област, транспортната фирма "Рожен Експрес", осъди Агенция "Пътна инфраструктура“ да ѝ изплати 1 620 лева обезщетение с лихвите за счупено предно стъкло на автобус от неизправно съоръжение в участъка между Асенoвград и село Бачково.

Инцидентът е от месец март тази година. Автобусът се прибирал по маршрута от София към Смолян, когато преди първия тунел след Асеновград по време на движение се къса и увисва метална греда, монтирана на предпазна желязна рамка над пътя. Шофьорът спрял рязко, но рамката паднала и ударила предното обзорно стъкло. Щетите по автобуса били за над 1780 лева, а на водача бил съставен акт. На база експертиза и други доказателства по делото магистратите приемат, че причина за произшествието е несигнализирано и необезопасено препятствие на пътното платно. Според съда безспорно е установено, че пътно-транспортното произшествие е в резултат на бездействието на Агенция "Пътна инфраструктура“, областното пътно управление в Пловдив, респективно на служителите, натоварени да поддържат пътя в изправно състояние, да сигнализират  незабавно за препятствията по него и да ги отстраняват във възможно най-кратък срок. Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44