Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверка на РЗИ установи:

Бактериално замърсяване на питейната вода в четири села в област Монтана

Снимка: БГНЕС

Водата в четири села в област Монтана е замърсена с колиформи и ешерихия коли, установи проверка на Регионалната здравна инспекция, извършена през втората половина на октомври.

14 са пробите от централното водоснабдяване, изследвани в хигиенната инспекция в Монтана. Четири от тях не отговарят по Наредба №9 за качеството на водата за питейно-битови цели. Колиформи са установени във водата в селата Мокреш, Златия, Студено буче и Винище. В последното са открити и ешерихия коли.

42 случая на чревни инфекциозни заболявания са регистрирани за периода, от тях 38 ентероколити. Според хигиенната инспекция в Монтана няма връзка между тях.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44