Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма данни за замърсяване на въздуха в района на потушения пожар във Велико Търново

2
Снимка: Луиза Лазарова, БНР

Продължава работата по установяването на щетите и причините за големия пожар, избухнал снощи в месокомбината във Велико Търново. Огънят е потушен, няма данни за замърсяване на въздуха в района.


13 противопожарни автомобила и 41 огнеборци от Великотърновска и Габровска област цяла нощ гасиха пламналия месокомбинат. Унищожени са 6 декара производствени площи с поточните линии. Пожарът предизвика срутване на покрива и засегна хладилните инсталации, посочи директорът на областната Противопожарна служба комисар Красимир Кръстев
Има хладилни инсталации, които са под налягане и са пълни с фреон. Има опасност от взрив. За наша радост, всичко мина във възможно най-благоприятния вариант. 
Районът е отцепен. Дежурствата на пожарникарите продължават, защото има огнища, които се възпламеняват. Няма опасност за населението на Велико Търново. 

Собственикът на месокомбината Величко Минев отказва коментар. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44