Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вътрешната комисия в ЕП одобри промени в Шенгенската информационна система

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Комисията по правосъдие и вътрешен ред на Европейския парламент одобри промени в Шенгенската информационна система, които ще подобрят и улеснят контрола по външните граници на Европейския съюз.
 
Те ще позволят да се подобри обмяната на информация между националните съдебни и полицейски власти, както и да се използват по-ефективно пръстовите отпечатъци и снимките, обясни евродепутатът Емил Радев:

Също така неизвестните лица ще бъдат издирвани много по-лесно, защото ще бъдат въвеждани пръстови отпечатъци и отпечатък на длан. Ще се въвежда също така информация за лицата, които подлежат на връщане от трети държави и които пребивават на територията на Европейския съюз.

Емил Радев обясни още, че с новите данни в системата ще се направи по-лесно връщането на незаконно пребиваващите, тъй като всички държави членки ще имат нужната информация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44