Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Нанков: МРРБ няма достатъчно средства за ремонти на водопроводната мрежа

Николай Нанков
Снимка: БГНЕС
Министерството на регионалното развитие и благоустройството няма достатъчно пари за ремонти по водопроводната мрежа извън европейското финансиране. Това заяви в Свищов регионалният министър Николай Нанков:
 
МРРБ 2017 година има общо 10 милиона лева за всички общини в страната бюджет за ВиК проекти. МРРБ, за съжаление, не разполага с този ресурс, който е необходим, за да задоволи всички нужди.

Регионалният министър каза още, че през декември ще бъде възложено проектирането за ремонта на опасните тунели до Велико Търново, които са част от 16-те национално опасни съоръжения, нуждаещи се от спешен ремонт.

И са предвидени за 2018 за финансиране заедно с още две тунелни тръби на автомагистрала "Хемус".


В Свищов регионалният министър откри четири ремонтирани обекта за над 2 милиона лева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44