Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деница Сачева: 17 хиляди деца вече са върнати обратно в клас

17 хиляди отпаднали от образователната система деца вече са върнати в училище, съобщи заместник-министърът на образованието Деница Сачева. Тя участва във Видин в регионална среща по темата с акцент върху децата от приемни семейства.

170 хиляди адреса са посетени досега от екипите, които трябва да върнат децата в училище, каза заместник-министър  Сачева. В 80% от случаите е установено, че децата са в чужбина. С тези, които са върнати в клас, ще работят педагози и социални служители:

Работата, разбира се, ще продължи както до пълното изчерпване на децата, които трябва  да бъдат посетени, така и след това вече последваща работа с децата, които са върнати обратно в образователната система.

Няма отделна информация за приобщаването на децата от приемни семейства в училище. На много места педагозите не са достатъчно подготвени за работа с деца от такива семейства, коментира Цветелина Милославова, координатор за Видин на Националната асоциация на приемна грижа:

Тези деца са по-специфични, хиперактивни, с повече дефицити и с тях трябва да се работи по по-особен начин. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44