Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъдиха общината в Балчик заради улична дупка

Застрахователно дружество осъди Община Балчик заради дупка на пътя. Решението е на Добричкия окръжен съд.  

Окръжният съд  е потвърдил решение, с което общината е била осъдена да плати на дружеството сумата от 494 лв., заедно със законната лихва, за щета по автомобил, причинена от необезопасената дупка на уличното платно. Инцидентът е станал в тъмната част на деня. 

Съдът е отчел, че липсват данни водачът да се е движил с превишена скорост, да не е съобразил пътните условия или да е бил под въздействието на алкохол. Мнението на съдиите е, че общината, в качеството си на задължена да поддържа общинските пътища, следва да възстанови изплатената сума от застрахователя. Постановеният съдебен акт е окончателен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44