Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Пазарджик няма да иска отстраняване на кмета на Батак от длъжност

Прокуратурата в Пазарджик няма да иска отстраняване на кмета на Батак Петър Паунов от длъжност заради повдигнатото обвинение за незаконна продажба на земеделска земя край язовир Батак. 

Такава мярка не се налага с оглед повдигнатото обвинение, каза за "Хоризонт" говорителят на прокуратурата Пламен Пантов
На този етап наблюдаващият прокурор е преценил, че няма такава необходимост. Делото е внесено в съда и вече се разрешава".

Според обвинителния акт, Петър Паунов е променил собствеността на имота от държавен в частен, като не е зачел влязло в сила решение на Районния съд в Пещера от 2014-та година. С това си действие кметът на Батак е ощетил държавата с 2400 лева в полза на общината и трето лице.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44