Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Англоезичният печат днес се фокусира върху президента на Съединените щати Доналд Тръмп и изказванията му пред южнокорейският парламент вчера. 

Речта на американския лидер беше безкомпромисна и мрачна, пише британският вестник "Гардиън". Изданието обобщава посланието на Тръмп, насочено към севернокорейския лидер Ким Чен-ун с думите "Оръжията, с които се сдобивате, не увеличават сигурността ви, а поставят режима под по-голяма заплаха". 

В друга статия на страниците на британския всекидневник четем, че Конгресът на САЩ е притеснен, че Тръмп не разбира последствията от евентуален превантивен удар по Северна Корея и смята, че съществува военно решение на ядрената криза. 

Президентът Тръмп забавя изпълнението на предизборните си обещания за твърди мерки спрямо Китай в търговската област, напомня вестник "Ню Йорк таймс". Според изданието надеждите Китай да помогне за справяне със севернокорейската заплаха може да не се оправдаят. Тръмп пристигна в Китай за най-голямото си изпитание – категоричен е ежедневникът, който следи изкъсо азиатската обиколка на американския държавен глава. 

Турската преса акцентира над предстоящите между 13 и 15 ноември посещения на турския президент в Русия, Кувейт и Катар. "Ердоган поема на обиколка за разрешаване на кризата в Залива", извежда в заглавие вестник "Стар". 

Като "критично важна" е окачаствена визита на турския лидер в Катар, посочват от вестник "Йени акит". От вестник "Ватан" уточняват, че в емирството Ердоган ще разговаря с емира на Катар за кризата в Залива. Вестник "Дюня" дава прогноза за фокуса на разговорите в Русия, а именно – развитията в Сирия и Ирак.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44