Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на деня се очаква да бъде възстановено подаването на метан по спукания газопровод в Стара Загора

| обновено на 10.11.17 в 12:53
Снимка: архива

До края на деня се очаква да бъде възстановено подаването на метан по спукания при изкопни работи тази сутрин газопровод в Стара Загора. 
Авариралият участък се ремонтира. Вдигната е блокадата около мястото на инцидента и е отменена евакуацията на общинските служители. 
Газ-анализаторът не отчита количества метан във въздуха над града.

При ремонтни дейности на централния булевард "Цар Симеон Велики" в Стара Загора е пробит магистрален газопровод. Аварията е станала малко преди 11 часа. Подаването на метан е спряно, съобщи за "Хоризонт" комисар Стоян Колев - шеф на службата за противопожарна охрана и защита на населението.

Изтичането на остатъчната газ е преустановено минути преди 12 часа. Централният площад около мястото на аварията продължава да е отцепен, а в района има съсредоточени сили на полицията и пожарната. Извършена е евакуация на всички хора, които са се намирали в непосредствена близост до пробития тръбопровод. 

Пострадали няма. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44