Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на юли трябва да приключи цялата процедура по класиране на новите оферти за бойни самолети

Снимка: БГНЕС

До края на ноември Министерството на отбраната ще изпрати писмата до фирмите-производители на самолети. До края на юли трябва да приключи и цялата процедура по даване на оферти и тяхното класиране. Ще бъде изпратено писмо и на "Боинг" за F-18. Това заяви в парламента министърът на отбраната Красимир Каракачанов:


Ще изпратим едно писмо. Ако предложат оферта, ще я разгледаме! Защо?! Няма как да знаем дали влиза в тази финансова рамка, ако не им изпратим писмо и ако те не ни върнат отговор. Рамката е известна на всички. Тя ще бъде упомената за всеки случай. Това е сумата, която е гласувана от предишното Народно събрание – 1,5 милиарда лева – и колкото повече оферти има, толкова по-добре.

В авиобазата в Граф Игнатиево е спокойно, заяви Каракачанов и коментира:
Някой умишлено се опитваше да създава напрежение. Други пък умишлено се опитваха да обвиняват пилотите в неща, които те не са извършили, така че всичко е наред. Още тогава се видяхме с командира на авиобазата. Генерал Стойков – командирът на ВВС, на другия ден беше в Граф Игнатиево. Проблеми няма! Това, което ние сме поели като ангажимент, ще го изпълним.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44