Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служителка в кметството на село Червeна получи условна присъда за присвояване на над 12 000 лева

Снимка: архив

Главната експертка присвоила сумата през последните шест години. Липсващите над 12 400 лева били установени при планов одит тази година на отчитаните приходи и разходи по касата на кметството в свищовското село Червена. Установено е, че касовата книга не е водена и не е приключена по надлежен ред, липсвали вторите екземпляри от квитанции за отчитане на събраните от подсъдимата данъци и такси, от банкови извлечения от сметката на кметството, а наличните касови ордери са без подписа на кмета на селото. Служителката е освободена от работа. Условната й присъда подлежи на обжалване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44