Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около сто граждани е приел екипът на националния омбудсман Мая Манолова в приемната на Старозагорска област

Снимка: Венелина Попова

Около сто граждани е приел екипът на националния омбудсман Мая Манолова в приемната на Старозагорска област, единствената в България, в която има двама обществени посредници - в Стара Загора и Казанлък. 326 жалби са постъпили от региона от началото на годината, 252 от тях са получили отговор, съобщи пред журналисти Мая Манолова. 


Освен собственици на земи в парк „Бедечка“, Мая Манолова е приела граждани, които поставят въпроси, свързани с неизплатени заплати, образованието, цените на водата и ВиК услугите и лошите пътища в община Братя Даскалови. Правата на децата са във вниманието на националния омбудсман, макар че 

Най-доброто законодателно решение би било, ако в България има детски омбудсман. Не съм поставяла тази тема на вниманието на Народното събрание, защото е ясно, че към този момент държавата има други приоритети.


Във вторник екип на омбудсмана ще бъде в Радневското село Бели бряг заедно с представители на Европейската банка за възстановяване и развитие, която контролира спазването на правилата при изкупуване на имоти и земи от селото, което ще бъде заличено от разширяването на въгледобива в източномаришкия басейн.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44