Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 курсанти и студенти от НВУ „Васил Левски“ ще учат в американски висши военни училища

Желаещите да се обучават в САЩ трябва да подадат рапорти за кандидатстване до 15 ноември

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Американски висши военни училища набират за обучение 12 курсанти и студенти от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. 

Военното училище на Сухопътните войски в Уест Пойнт и Военновъздушното училище в Колорадо Спрингс ще разгледат по шест номинации на кандидати от Военния университет в старата столица. Условието е да са първа година на обучение и да имат общ бал не по-нисък от 30 за всички специалности. За летците и ръководителите на въздушното движение минималният бал е 33. Желаещите за американско военно обучение не трябва да са по-възрастни от 22 години, да не са осъждани, да не семейни и да нямат деца. 

Кандидатите подават рапорти до министъра на отбраната чрез началника на Националния военен университет до 15 ноември. Очаква се имената на одобрените да бъдат обявени в края на месец януари догодина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44