Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер Наим Сюлейманоглу е бил подложен на спешна операция заради мозъчен кръвоизлив

Наим Сюлейманоглу
Снимка: БГНЕС

Роденият в България олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е бил подложен на спешна операция тази вечер. Причината е кръвоизлив в мозъка и свързаното с него абнормално задържане на течности в организма.  За това съобщиха турските медии.

Преди няколко седмици бившия спортист претърпя успешна трансплантация на черен дроб.  Тя се наложи, тъй като Сюлейманоглу страдаше от цироза.  В изявление на болницата, където той е настанен, се съобщава, че черният дроб на пациента функционира добре и отсъстват сериозни проблеми след операцията.  Въпреки това състоянието му остава сериозно и заради кървенето в мозъка в продължение на месец Сюлейманоглу остана в отделението за интензивно лечение.  Новата операция на олимпийския шампион е извършена от неврохирурга професор Гюлхан Акдемир и екипът му.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44